Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren Accepteren Meer informatie

Mr. A.A.M. (Bert) Sturkenboom

Adviseur

Aansprakelijkheidsrecht, Letselschade, Verzekeringsrecht, Ondernemingsrecht

Bert Sturkenboom is afgestudeerd in het Nederlands recht aan de toenmalige Rijksuniversiteit te Utrecht in de richtingen privaat- en strafrecht.
Hij is een aantal jaren werkzaam geweest in het verzekeringsbedrijf en heeft in die periode het A-diploma (Assurantiebezorger) behaald van de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf.
Is daarna zijn loopbaan als advocaat begonnen bij een groot kantoor in Amsterdam.

Bert heeft op 1 september 1976 het kantoor van Sturkenboom Advocaten (toen nog Bult & Sturkenboom geheten) mede opgericht. Na ruim 45 jaar als advocaat werkzaam te zijn geweest heeft Bert m.i.v. 1 januari 2018 de advocatuur verlaten. Als juridisch adviseur blijft hij echter aan ons kantoor verbonden.

Specialisaties:

  • aansprakelijkheidsrecht (w.o. letselschade);
  • verzekeringsrecht;
  • ondernemingsrecht.

Praktijk:
Adviseren in kwesties met betrekking tot onder andere:

  • aansprakelijkheidsrecht (w.o. letselschade);
  • verzekeringsrecht;
  • ondernemingsrecht.

Bert beoordeelt regelmatig zaken voor het geven van een second opinion. Ook wordt hij gevraagd als bindend adviseur.

Publicatie:
Het internationale verkeersongeluk, T.M.C. Asser Instituut (1972).

 

Rechtsgebieden

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheid en een daaruit voortvloeiende verplichting tot schadevergoeding kan vele oorzaken hebben. De belangrijkste zijn wanprestatie en onrechtmatige daad.

Lees meer

Letselschade

Onder letselschade of personenschade wordt verstaan schade die het gevolg is van letsel of overlijden van een persoon. De behandeling van letselschade is in de regel gecompliceerd en vereist daardoor specialistische kennis. Die vindt u bij Sturkenboom Advocaten.

Lees meer

Verzekeringsrecht

Het verzekeringsrecht is ingewikkeld en geeft in de praktijk aanleiding tot uiteenlopende vragen en geschillen. Daarbij kunnen de gespecialiseerde advocaten van Sturkenboom Advocaten met hun kennis en ervaring voor u onmisbaar zijn.

Lees meer

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is een verzamelnaam voor een veelheid aan juridische zaken waarmee een ondernemer bij de uitoefening van zijn bedrijf of beroep wordt geconfronteerd. Problemen kunnen vaak worden voorkomen als tijdig professionele hulp wordt ingeroepen.

Lees meer