Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren Accepteren Meer informatie

Nieuws

In memoriam: mr. A.A.M. (Bert) Sturkenboom

Met intens verdriet berichten wij dat Bert Sturkenboom (79), oprichter van Sturkenboom Advocaten, op 22 oktober 2022 is overleden.

Lees meer

Sturkenboom Advocaten viert 45-jarig bestaan

 

Op 1 september 2021 bestaat Sturkenboom Advocaten op de kop af 45 jaar. In de huidige tijd een respectabele leeftijd voor een bedrijf. Lees hieronder meer over dit jubileum.

Lees meer

Vacature: (Juridisch) secretaresse te Nieuwegein

Op ons kantoor te Nieuwegein ontstaat per 1 december 2020 een vacature voor de functie van (juridisch) secretaresse (32-40 uur per week). Graag komen wij daarom in contact met enthousiaste kandidaten die op zoek zijn naar een uitdagende baan en deze vacature kunnen opvullen. Ben jij of ken jij zo’n kandidaat? Bekijk dan hieronder onze vacature!

Vacature secretaresse 2020

Sollicitaties kunnen tot 20 november 2020 worden ingediend.

Lees meer

Maatregelen i.v.m. Corona-virus

In verband met de uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen die van overheidswege zijn afgekondigd, zal ook Sturkenboom Advocaten haar dienstverlening noodgedwongen moeten aanpassen.

Lees meer

Affectieschade

Eindelijk is het zover! Op 1 januari 2019 treedt de wet in werking die een vergoeding wegens affectieschade mogelijk maakt.

Affectieschade is een vorm van smartengeld voor het verdriet van de naasten van een persoon die door de schuld van een ander komt te overlijden of ernstig blijvend letsel oploopt.

Lees meer

Seksuele intimidatie reden voor ontslag?

#MeToo. Rechters oordelen veel te mild als het gaat om seksuele intimidatie op het werk, betoogde een drietal advocaten onlangs. Klopt dat? Blijft grensoverschrijdend gedrag inderdaad onbestraft? Het NRC zocht dit uit en vroeg zes arbeidsrechtadvocaten, waaronder Rutger Sturkenboom, om hun ervaring te delen.

 

Lees meer

Beperking gemeenschap van goederen bij huwelijk


Er komt een nieuwe wet, waarschijnlijk vanaf 1 januari 2018, tot beperking van de gemeenschap van goederen bij huwelijk. De wet is  van toepassing op huwelijken die op of na de datum van inwerkingtreding worden gesloten.

Nu is het nog zo dat bij een huwelijk de bezittingen en schulden van beide echtgenoten in één gezamenlijke pot vallen, de gemeenschap van goederen. Wil je dat niet, dan moet je huwelijksvoorwaarden laten maken. Het uitgangspunt van de nieuwe wet is dat bij een huwelijk elk van beide echtgenoten houdt wat hij of zij al heeft. Alleen wat tijdens het huwelijk wordt verkregen valt in de gezamenlijke pot en wordt dus gemeenschappelijk. Daarop zijn een paar uitzonderingen, zoals een erfenis.

Lees meer

Indexering alimentatie 2017

indexering-alimentatie

De Minister van Justitie heeft het percentage vastgesteld waarmee de alimentatiebedragen in 2017 worden verhoogd. Met ingang van 1 januari 2017 gaan de vastgestelde bedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie met 2,1 % omhoog. Om de indexering alimentatie voor 2017 te berekenen kunt u de huidige alimentatiebedragen vermenigvuldigen met 1,021. Als u alimentatiegerechtigde bent, adviseren wij u de alimentatieplichtige tijdig op de verhoogde alimentatiebedragen te wijzen.

 

Lees meer

Dag van de Scheiding 9 september 2016

Dag vd scheiding 2016_vFAS

Gratis scheidingscheck tijdens ‘Dag van de Scheiding’

Op vrijdag 9 september a.s. geven de familierechtspecialisten van Sturkenboom Advocaten gratis advies over ‘echtscheiden’.

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van de Scheiding, die dit jaar op 9 september plaatsvindt, kan eenieder die meer wil weten over dit onderwerp vrijblijvend terecht bij één van de ruim 700 kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS. Sturkenboom Advocaten is een van die kantoren.

Vrijdag 9 september 2016 kunt u op ons kantoor te Nieuwegein tussen 09:00 en 17:00 uur zonder afspraak en geheel vrijblijvend binnenlopen voor informatie en advies.

 

Lees meer

Sturkenboom Advocaten steunt Rijnhuyse Rio Clinic op 13 augustus 2016

Sturkenboom Advocaten steunt Rijnhuyse Rio Clinic

Sturkenboom Advocaten steunt de Rijnhuyse Rio Clinic

Lees meer