Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren Accepteren Meer informatie

Arbeidsrecht

Sturkenboom Advocaten is deskundig op alle terreinen van het arbeidsrecht, zoals aanstelling en ontslag van werknemers, de opstelling, beoordeling of uitleg van arbeidsovereenkomsten, reglementen en CAO’s. 

Bij ontslag kunnen wij advies geven over de hoogte van de transitievergoeding. Dat is de vergoeding die de werkgever bij beëindiging van het dienstverband aan de werknemer moet betalen (uiteraard tenzij er sprake is van een terecht gegeven ontslag op staande voet).

Verder kunnen wij u adviseren ( en, zo nodig, voor u procederen) over tal van andere kwesties waarmee u als werkgever of werknemer te maken kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld:

  • geheimhoudings- en (non)concurrentiebedingen;
  • managementovereenkomsten;
  • free lance overeenkomsten;
  • leasecontracten;
  • ontslagvergunningen;
  • afvloeiingsregelingen.

Slachtoffers van een arbeidsongeval of beroepsziekte kunnen wij gespecialiseerde hulp bieden bij het verkrijgen van schadevergoeding. Zie ook onder Letselschade.

Kosten rechtsbijstand

Onze werkzaamheden worden in beginsel berekend op basis van een uurtarief, dat bij zaken met een lager financieel belang ook wordt verlaagd. In veel gevallen kunnen de kosten van rechtsbijstand geheel of gedeeltelijk worden gedekt middels een te bedingen bijdrage van de werkgever. Particulieren die op grond van hun inkomen in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (“pro deo”), kunnen wij bijstaan op basis van een toevoeging.

Als snelheid geboden is

In sommige gevallen wilt u direct weten waar u aan toe bent. Bijvoorbeeld indien u als werkgever wilt weten of bepaald gedrag van een werknemer een grond voor ontslag op staande voet oplevert. Of indien u als werknemer geconfronteerd wordt met een loonstop of ontslag op staande voet. Aarzel dan niet om onmiddellijk contact op te nemen met Sturkenboom Advocaten. Een eerste telefonisch advies kost u niets en kan meestal direct worden gegeven. Zo nodig kan ook op zeer korte termijn een afspraak gepland worden, soms nog op dezelfde dag!

Uw advocaten voor dit rechtsgebied

“Wij maken graag werk van uw zaak!”

Laten we samen kijken wat mogelijk is